zo 1 oktober | Tijd: 15:00 - 17:00

Prettig in het gehoor liggende rock van Screaming Billy

Op zondagmiddag 1 oktober is vanaf 15.00 uur een optreden in de Afzakkerij op de Noordkade van de classic rockband Screaming Billy. De band is opgericht in 2005 in Schijndel. Kenmerkend voor de muziek is dat er alleen covers worden gespeeld tussen 1960 en 1979 met de nadruk op een prettig in het gehoor liggende mix van rustige en stevige nummers waarbij ook de blues en rockballads niet wordt worden geschuwd. De toegang tot het optreden is gratis.

Nadat de band in de zomer van 2012 met groot succes een verrassend open-air “Rooftop Concert” op het dak van de in aanbouw zijnde Glazen Boerderij heeft gegeven, zorgde men in oktober van 2013 opnieuw voor een verrassing. Het City Theater te Schijndel werd compleet plat gespeeld. Met een uitverkochte zaal voor hun “Screaming Billy’s One Night Stand” in 13 mans/vrouw-formatie, was het succes van het Rooftop Concert overtroffen. Bij hun City Theater optreden is de band voor het eerst aangevuld met blazers en zangeressen om het, speciaal voor deze avond, aangepaste “Soul” repertoire meer allure te geven.

Wisselingen

De huidige formatie van Screaming Billy is nu ca 4 jaar bij elkaar en heeft door de jaren heen een aantal bezettingen gekend met wisselingen bij de zang en drums met als laatste aanvulling betreffende het instrumentarium, de Hammond orgel compleet met een originele 60er jaren Leslie en onlangs dus uitgebreid als gelegenheidsbezetting met blazersformatie The Barbarian Horns en The Screamettes. Deze gelegenheidsbezetting verschijnt ook bij het optreden te Veghel. Screaming Billy op YouTube https://youtu.be/wzXJQ1MZ4uY

Bezetting:

Felix Kooijmans (zang, gitaar)

Bas Kastelijn (basgitaar, zang)

Luuk V Zoghel (drums)

Patrick van der Donk (Hammond, toetsen)

Lex Cornelis (slaggitaar, zang)

Frans Kastelijn (leadgitaar, zang)

Ronnie Keetels (trombone)

Erik Hairwassers (trompet)

Wim Keetels (saxofoon)

Robbert Kooijmans (trompet)

Brechje van der Tol (backing vocals)

Naomi Gevers (backing vocals)