zo 2 juni | Tijd: 15:00 - 17:00

Live muziek: One Revolution band (reggae)

http://www.onerevolutionband.be/

 

Het is weer eens wat anders; One Revolution speelt dansbare en energieke reggae, dub reggae en dancehall. Frontman en zanger Aboubacar Soumah is een podiumbeest met ontembare energie en een fantastische stem.  Met de zomer voor de boeg, een perfecte opwarmer voor de liefhebbers van zonnige Jamaicaanse muziek. En wie is dat nou niet? De toegang is gratis.

One Revolution Band is een reggae & dancehall-band met tropische vibes. Frontman Aboubacar Soumah, uit Guinee en wonend in België, is een energieke zanger die het publiek altijd laat swingen. De stijl van de band is een mix van dancehall en roots reggae met tropische elementen uit het Caribisch gebied. Hoewel beïnvloed door grote reggae artiesten heeft Aboubacar inmiddels zijn eigen moderne unieke stijl van reggaewortels en dancehall ontwikkeld.

Rasechte rasta
Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal. Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op grote podia. Verder geeft hij Afrikaanse muziek- en dansworkshops op scholen en voor bedrijven. Maar dat niet alleen, hij schreef en componeerde  fantastische reggae & dancehall nummers en richtte One Revolution Band op.

Revolutionair
Op de vraag wat Aboubacar zelf het mooiste vindt aan zijn repertoire, antwoordt hij: ,,Ja misschien dan toch de reggaesongs. Aan de andere kant: in de dancehall nummers zit wel veel dynamiek. Ik ben wel een revolutionair”. Zijn levensgeschiedenis dwingt hem te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. Hij besluit met: ,,Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee. Zij doen niets voor mijn volk en dat doet mij pijn”. Youtube https://youtu.be/pEZeNUQIXSw of https://youtu.be/A_ApLit9BMM

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin