za 16 maart | Tijd: 21:00

Moonglow

Moonglow is all about jazz, groove and dance. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Denk aan Caro Emerald en Gare Du Nord. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zomaar wat opmerkingen uit de media: “Een stem weggelopen uit de jaren dertig” en “het plezier spat er vanaf.” Van jong tot oud, iedereen valt voor deze sexy en unieke sounds.

Moonglow speelde al op jazz festivals in heel Nederland: van Haarlem tot Breda, van Wageningen tot Maastricht. Een groot publiek voelt zich aangetrokken tot Moonglows tijdloze muziek.

Naast de vocalen vormen de composities het hart van Moonglow. Gul strooit de band met citaten uit de jazz en pop geschiedenis. Soms subtiel en alleen door kenners te traceren, de andere keer meteen herkenbaar in de vorm van creatieve mash-ups. Van Nina tot Donna, van Duke Ellington tot Kosheen.

De muzikanten beschikken over een flinke dosis ervaring. Zo kregen gitarist Jos en zangeres Marianne de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Drummer Jeroen ‘deed’ de Heren van Amstel. Saxofonist Marciano Moretti speelde met zijn bigband op grote festivals.