vr 6 november | Tijd: 20:30 - 23:00

Luistercafe over Eddie Cochran – AFGELAST

In zaal De Apotheek op de Noordkade is op vrijdag 6 november weer een gloednieuwe editie van het Luistercafé, met deze keer rock-‘n-rollster Eddie Cochran in de hoofdrol! Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Eddie Cochran is een van de grote namen van de vroege rock-‘n-roll en werd door miljoenen tieners aanbeden. Als een van de weinigen uit zijn tijd schreef hij zijn eigen nummers. En nog steeds is Eddie bekend, dankzij superhits als Summertime Blues en Three Steps to Heaven. Helaas kwam hij in 1960 om het leven bij een verkeersongeluk, slechts 21 jaar oud.

Roland Verbruggen is de muzikant van deze avond. Hij speelde in het verleden in diverse rock-‘n-rollbands en is een enorme fan van Eddie Cochran. Dat hij bijvoorbeeld op exact dezelfde gitaar speelt als zijn grote held – een oranje Gretsch G6120 –  zegt genoeg. We gaan deze avond niet alleen maar luisteren. Als extraatje is er ook een quiz met vragen over de vroege geschiedenis van de rock-‘n-roll.

Het Luistercafé begint om 20.30 uur. De entree is gratis. In verband met de corona-maatregelen graag wel vooraf aanmelden. Dan kan via de website van Bibliotheek Meierijstad. De volgende editie van Luistercafé Noordkade is op vrijdag 4 december. Dan staat Bram Vermeulen centraal.

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin