vr 7 februari | Tijd: 20:30

Luistercafe: Moederbanden

Luistercafé over muzikale familie Mathijsen

In zaal De Apotheek in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 7 februari weer Luistercafé Noordkade. Het gaat om een bijzondere editie deze keer. Centraal staat de muzikale familie Mathijsen uit Schijndel. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

De Groep Mathijsen is een begrip in Schijndel en omgeving. In de jaren vijftig en zestig timmerde het tien kinderen tellende arbeidersgezin muzikaal flink aan de weg. Piet Mathijsen bijvoorbeeld mocht in 1961 als eerste Brabander voor de Nederlandse Opera in Amsterdam zingen. Een groot aantal nakomelingen is nog steeds actief in de muziek.

De muziek op de avond wordt verzorgd door leden van de tweede en derde generatie van de familie Mathijsen. Zij spelen en zingen een groot aantal liedjes uit het repertoire van de familie. Een gesprek is er met René den Ouden. Hij is de auteur van de vorig jaar verschenen roman De moederbanden die is gebaseerd op de geschiedenis van de familie Mathijsen.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 6 maart. Centraal staat dan de jonge Elvis Presley.

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin