vr 3 mei | Tijd: 20:30

Luistercafe: Franz Schubert

In zaal De Apotheek is vrijdag 3 mei de 25ste editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat de Oostenrijkse componist Franz Schubert. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Het is de eerste keer dat het bij het Luistercafé draait om klassieke muziek. Speciaal voor deze avond is een gelegenheidsband samengesteld die liederen speelt van Schubert met het gebruik van piano, gitaar, accordeon en mandoline. Hierdoor klinkt zijn werk verrassend eigentijds.

Franz Schubert (1797-1828) wordt ook wel ‘de meest poëtische componist ooit’ genoemd. Hij is een icoon van de klassieke muziek uit de vroege negentiende eeuw, de tijd van de vroege Romantiek. In zijn muziek stonden melodie en harmonie centraal, twee belangrijke kenmerken van de muziek uit de tijd van de Romantiek. In totaal componeerde Schubert 638 werken.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 7 juni. Centraal staat dan flamenco-muziek.

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin