vr 6 maart | Tijd: 20:30

Luistercafe: Elvis (the early years)

In zaal De Apotheek (boven Café de Afzakkerij) is vrijdag 6 maart weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat de jonge Elvis Presley. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Elvis Presley is zonder twijfel een van de belangrijkste popiconen van de twintigste eeuw. In 1954 nam hij zijn eerste liedjes op in de befaamde Sun Studio in Memphis. Een jaar later stapte hij over naar de grotere platenmaatschappij RCA waarna het succes pas echt begon. In het Luistercafé staan de Sun-periode en de eerste jaren van RCA centraal.

De muziek op de avond wordt verzorgd door Maarten Teekens uit Dordrecht. Hij speelt de vroege hits van Elvis akoestisch. Het gaat om liedjes als Heartbreak Hotel, Hound Dog, Love me Tender en Return to Sender. Een gesprek is er met Michel van Erp. Hij is voorzitter van de Nederlandse fanclub ElvisMatters, die officieel erkend is door de erven van Elvis Presley.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. De volgende editie is op vrijdag 10 april. Centraal staat dan John Mayer.

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin