zo 11 augustus | Tijd: 15:00 - 17:00

Live muziek: Tip jar (Americana)

De formatie Tip Jar draagt een karrenvracht aan muzikale ervaring met zich mee. Bijeen vergaard via jarenlange studies, gevolgd door decennialang spelen, spelen en nog eens spelen. Dat het trio zich van meet af aan bekwaamde in Americana mogen we gerust een geschenk uit de hemel noemen. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

 Pianist en zanger Bart de Win is een muzikale omnivoor, die zijn weg weet te vinden in folk, jazz en wereldmuziek. Maar wanneer hij zich louter toelegt op Americana vallen al zijn jaren aan het conservatorium, als student en docent, volledig op zijn plek. Als leadzangeres van de country- en rockabillyband Marylou & The Good Old Boys bekroonde Arianne Knegt zich al als een fenomeen, en sinds ze in 2009 toetrad tot de band van Bart, betovert ze de ene na de andere song. Wanneer je naar de bijzondere bijdragen van Harry Hendriks luistert op de Tip Jar-albums en live, dan weet je waarom hij erbij hoort. Zijn zang en zijn spel op gitaar, banjo en ukelele zijn onmisbaar in het Tip Jar-geluid.

Muzikale dadendrang
Een trio onvervalste liefhebbers dat in hun muzikale dadendrang altijd kiest voor de onverwachte zijpaden. Veel repeteren maar vooral veel spelen. Nooit de studio in of het podium op zonder de puntjes op de i. Logisch dat Tip Jar sinds de derde plaat Gemstone Road naar Austin, Texas afreist om samen met producer Walt Wilkins de albums van een donkere en kleurrijke sound te voorzien. En met resultaat: het recent verschenen vierde album Onward kegelde alle relevante Americana-recensenten omver en dat leverde een estafette aan lovende woorden op.

Lovende recensies
Johan Derksen sprak over “de Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris”, het Eindhovens Dagblad sprak over “een flink kapitaal aan memorabele liedjes”, Dolf Jansen koos Tip Jar als het album van de week en OOR schreef: “het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Americana voor gevorderden. Je gaat geheid om.”

Meer info op www.tipjar.nl

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin