zo 19 januari | Tijd: 15:00 - 17:00

Live muziek: steven troch (BE) – Blues

Hohner ambassadeur Steven Troch is een muzikaal polyglot, hij zingt zoals hij het meent, blaast badass-harmonica en schrijft zijn eigen songs. Deze winnaar van twee internationale harmonica wedstrijden haalt zijn inspiratie van de oude bluesmasters en muzikanten zoals Gary Primich, William Clarke, Steve Baker en Joe Filisko. Steven omhelst de opwindende akoestische en versterkte bluessounds van Chicago en combineert ze met verschillende invloeden waar hij altijd nog een persoonlijke touch aan toevoegd. Hij verbaasde critici en publiek met zijn rechttoe rechtaan muziek en wordt opgemerkt voor zijn eigen interpretaties van bluesmateriaal. Hij heeft verschillende internationale artiesten begeleid (Gene Taylor, Ina Forsman, Rene Trossman, Roland, James Harman, Bill Sheffield, enz.) en speelde harmonica op meer dan 15 albums.

Steven Troch werd in zijn late tienerjaren door de blues “besmet” en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een schitterende traditionele bluesharp-speler met een extra dosis originaliteit. Het zou echter een groot onrecht zijn om hem enkel als een goede harmonica speler te bestempelen, Steven is ook een volwaardige vocalist en originele songwriter.

Hij heeft zich omringd met een zeer getalenteerd en ervaren kliek muzikanten. “Top Notch” gitaarspeler “Little Steve” Van Der Nat, powerhouse Liesbeth Sprangers met een metronomieke bas en no-nonsense drummer King Berik brengen u een fijne mix van blues en roots. In hun muziek hoort u de ruwe hardheid en het wrede onheil van het hedendaagse leven, maar ook wilde en pakkende ritmes die hoop en hartzeer uit het verleden oproepen. Een solide 4-delige band die scherpkantige traditionele blues speelt, belegd met zielsvermoedende overtuiging.

“Steven Troch Band” is zonder twijfel één van de fijnste bands die enkele van de beste hedendaagse en vintage style blues speelt die je vandaag in Europa kan horen.

Steven Troch: zang, harmonica

Little Steve Van Der Nat: gitaar

Liesbeth Sprangers: bas

King Berik Heirman: drums

https://youtu.be/hplQURhIPIs

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin