zo 26 mei | Tijd: 15:00 - 17:00

live muziek: Jeffrey halford & the healers (USA)

Wederom een bijzondere muzikale gast in De Afzakkerij. Authentiek, funky, rustiek en rauw, dit is wat we horen op Jeffrey Halford’s nieuwe CD ‘West Towards South’. Dit is de fijnste verhalende americana die het op het moment geeft. Poëtische storytelling gebracht met een authentiek stemgeluid, humeurige slide gitaren, organische drums kicks en vette baspartijen. Dat mag je niet missen als muziekliefhebber. De toegang is gratis.

Sommige mensen hebben een roeping. Omgeven door platen van onder meer Ray Charles, Dave Brubeck, Johnny Cash en Elvis Presley vond de in Los Angeles en San Francisco opgegroeide Jeffrey Halford naast zijn werk als timmerman en architect zijn ware geluk in het muzikantenbestaan. Aanvankelijk op de hoek van de straat leidde dit de afgelopen 16 jaar tot een achttal albums, ontelbare cluboptredens als hoofdact of samen met bluesgrootheden onder wie Etta James, George Thorogood, Greg Allman en Buddy Guy.

Hunkpapa
Muziek met verschillende smaken zoals folk, rock and roll en rhythm and blues met surfinvloeden, waar van het in eigen beheer uitgebrachte album “Hunkpapa” uit 2001 10.000 exemplaren werden verkocht. Onterecht wordt zijn muziek soms in het hokje van de americana geplaatst, want, zo vind Jeffrey, ‘want daar valt ook bluegrass en country & westernmuziek onder’. Jeffrey maakt samen met Adam Rossi (toetsen, percussie) en bassist Bill MacBeath een sympathieke indruk met zijn ambachtelijke, melodieuze liedjes. Een gedreven optreden zonder speellijst. Halford komt, ziet en overwint met recent en ouder werk.

Youtube: https://youtu.be/b6LIL34ylbo

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin