zo 17 maart | Tijd: 15:00 - 17:00

Live muziek: BooBoo Davis (Blues)

Deze keer geen retroband die probeert te klinken als een bluesplaat uit de jaren ’50, maar het ‘echte werk’. Boo Boo Davis is ‘one of the last old bluesmen standing’. Hij behoort tot de laatste generatie muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Met zijn 73 jaar speelt en zingt hij de blues zoals deze bedoeld is: rauw en hard. Hij speelt met hetzelfde trio als op z’n laatste vijf albums. Ze verzorgden samen laatste paar jaar meer dan 350 concerten in 23 landen waaronder veel van de grote Europese jazz- en blues festivals (o.a. op North Sea Jazz, Blues Peer en Montreux). De toegang is gratis, een vrijwillig bijdrage altijd welkom.

Boo Boo Davis is geboren en getogen in Drew, Mississippi, in het hart van Delta. Zonder twijfel ontwikkelde Boo Boo zijn luide beltende stem op basis van de zang die hij als een jonge jongen in de katoenvelden hoorde. Sterker nog, die stem heeft door de jaren heen veel ampère en luidsprekerkasten gesloopt. Boo Boo’s vader, Sylvester Davis verbouwde katoen en speelde verschillende instrumenten. Muzikanten met wie hij speelde zijn John Lee Hooker, Elmore James en Robert Pete Williams. Boo Boo herinnert zich deze en andere muzikanten nog die bij hun thuis kwamen om te repeteren. Op vijfjarige leeftijd speelde Boo Boo de harmonica en zong met zijn moeder in de kerk. Op zijn dertiende leerde hij gitaar spelen en toen hij achttien was speelde hij met zijn vader en oudere broers onder de naam The Lard Can Band. Deze band reisde vele jaren door de Delta en de States.

Geen tijd of geld
In de vroege zestiger jaren vertrok hij naar St Louis tijdens de bloeidagen van de St Louis-muziekscène (met o.a. Albert King, Ike Turner, Chuck Berry en vele anderen). Tijdens Boo Boo’s jeugd was er geen tijd of geld om naar school te gaan, dus hij leerde nooit lezen en schrijven. Dat verhinderde hem echter niet om als muzikant over de hele wereld te reizen en een goed bestaan op te bouwen. Zijn eerste grote Europese tour vond pas plaats in april 2000 en sindsdien toert Boo Boo minstens twee keer per jaar met z’n trio door Europa. De bezetting is: Boo Boo Davis op zang en harmonica, John Gerritse op drums en Jan Mittendorp op gitaar.

 

Muziekvideo: https://youtu.be/hD8SVRa7Hdc

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin