do 13 juni | Tijd: 20:30

Groove Factory presenteert: DANTE LOVES JAZZ TRIO met GLENN FERRIS (VS)

Op donderdagavond 13 juni is er in Cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel een speciale editie van The Groove Factory met een optreden van het Dante Loves Jazz Trio met Glenn Ferris. Glenn Arthur Ferris is een wereldberoemde jazztrombonist die ook actief is op andere muziekgebieden. Buiten de jazz speelde hij oa bij Frank Zappa, Stevie Wonder, James Taylor en Duran Duran. Het is een besloten optreden met een bescheiden toegangsprijs van € 10,00 in de voorverkoop. Kaarten via https://www.ticketkantoor.nl/shop/groovefactory

Glenn Ferris (trombone)

Glenn Ferris, geboren in 1950 in Hollywood, begon met klassieke trombone in Los Angeles. Vanaf 1964 studeerde hij, naast zijn klassieke studies, jazzimprovisatie bij Don Ellis. Op 16-jarige leeftijd begon hij te concerteren met de prestigieuze Don Ellis Big Band, evenals met het opnemen van muziekstukken met andere muzikale formaties. De groep ‘Revival’ werd mede opgericht door Glenn en trompettist-componist Jack Walrath. Vervolgens stelde hij  het ‘Celebration Orchestra’ samen, met enkele van de meest creatieve muzikanten in Los Angeles. Naast het spelen met eigen bands, kreeg Glenn veel aanbiedingen van grote artiesten om in hun groepen op te treden of op te nemen. Onder hen Frank Zappa, Don Ellis, Tim Buckley Harry James, Billy Cobham, Bobby Bradford. Eveneens heeft Glenn gespeeld of plaatopnamen gemaakt met tal van artiesten als George Duke, James Taylor, Stevie Wonder en vele anderen.

In Europa  speelde hij met Tony Scott, het ‘Azur’ Quartet (Quintet) van Henri Texier, het ‘Palatino’ Quartet, Michel Petrucciani, Quincy Jones, Archie Shepp,, Philly Joe Jones, Steve Lacy, Enrico Rava, Franco D’Andrea, Roberto Ottaviano, Martial Solal, Louis Sclavis, Peter Scharli, Michel Portal, het Trio ‘Bex – Ferris – Goubert’ (BFG), Stéphane & Lionel Belmondo, Ricardo Del Fra, Thierry Lang, het Trio van Glenn Ferris’ het Glenn Ferris’ Chrominance ‘Trio, het Glenn Ferris’ Pentessence ‘Quintet, het Glenn Ferris’ Wheel ‘Trio en het Glenn Ferris’ Italiaanse ‘Quintet. Van het jaar 2000 tot 2015 was Glenn hoogleraar aan de jazzafdeling van het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij verzogt nu masterclasses aan de SIENA JAZZ UNIVERSITY in Siena, Italië

Giulio Stracciati (gitaar)

Giulio Stracciati, geboren in 1965 in Siena (It).  Giulio begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen. Op zijn achttiende nam hij regelmatig deel aan de ” SIENA JAZZ ”  zomerkampen.  Hij was vier keer aanwezig en in 1987 nam hij deel aan de ENCO RAVA combo-muzieklessen. Uit een groep of studenten werd hij gekozen om de beste studenten van Sienna Jazz te vertegenwoordigen en om vervolgens te spelen in de beroemde jazzclub ” Capolinea ” in Milaan. Vanaf 1994 startte hij les met geven aan het  conservatorium van Siena als gitaar-, harmonie- en combo-docent. Hij speelde in heel Europa op jazzfestivals en concerten met o.a.:  Furio di Castri(bassist van Michel Petrucciani), Stefano Cocco Cantini, Roberto Gatto, Enrico Rava, Paolino Dalla Porta, Claudio Fasoli, Ettore Fioravanti, Joe Hollywell (saxofonist van Frank Zappa), Klaus Lessmann, Paolo Fresu, Ares Tavolazzi, Massimo Urbani, Chet Baker, Mick Goodrick, Franco D’Andrea, Paul Wertico , 16 years with Pat Metheny, Enrico Pieranunzi, Nir Felder, Kurt Rosenwinkel, Kenny Wheeler, Glenn Ferris, Skipp Hadden (drummer van Wheather Report), Stefano Bollani, Björk. 

Alice Claudia Lenazoa

Alice Claudia Lenaz, geboren in Italië in 1978, een Italiaanse met Kroatische roots.  Ze begon op haar zevende met zingen en wordt beschouwd als een wonderkind. Tegelijkertijd begon ze met dans, meer bepaald klassiek ballet, deze discipline beoefende ze 16 jaar lang. Na haar middelbare studies op de  kunstschool in Genua, volgde ze een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence, waar ze “ Magma cum laude “ afstudeerde. Na haar studies in Florence trok ze voor een jaar naar China om er de technieken van inkt en waterverf te studeren. Gedurende deze tijd bleef ze actief met optreden als zangeres. Ze is vooral gespecialiseerd in jazz en blues. Ze zingt in verschillende Bands. In 2014 schreef ze het album, “ Aleph “, het eerste album van Aleph duo, een duo samen met “ il maestro “ Alessandro Balladore. Ze concerteerde met o.a. Bobby Durham (werkte met Ella Fitzgerald, Duke Ellington en vele andere), Luciano Milanese, Mirco Mariottini, Ares Tavolazzi, Giulio Stracciati, Stefano Resca en vele andere. Alice is een veelzijdige en zeer getalenteerde professionele kunstenares, die naast het maken van kunstwerken, ook lessen geeft in de schilderkunst en zang, workshops, masterclasses, lezingen en concerten.

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin