zo 22 oktober | Tijd: 15:00 - 17:00

Del Norte

Deze viermansformatie met een ruime muzikale blik zet met latin, cumbia, son en musica mestiza dat sfeertje neer waarmee je je in Mediterrane of Zuid-Amerikaanse sferen waant. Aanstekelijke, warme muziek die verrassend wordt versneden met in het Nederlands vertaalde songteksten. Puur muziekplezier, gebracht met pasión.

Del Norte! is voor de muzikanten de ontknoping in een lange geschiedenis waarin ze zich individueel roerden in onder meer new wave bands, kindertheatergezelschappen, koormuziek en jazzformaties. Die rijke levenservaring komt er nu uit in een mengsel van melancholie, bijna over-de top-romantiek en vrolijkheid. Voertalen: Spaans, Frans, Engels, Nederlands en bovenal: de taal van het hart.

De band rolt door succesvolle optredens van het ene in het andere feestje en is een terugkerende gast op diverse podia van cafés en restaurants. Del Norte! is de huisband van dansons in diverse Nederlandse theaters en gaat los op festivals, zoals het jaarlijkse Bredewegfestival in Amsterdam. De ingrediënten voor al die feestjes: zang en gitaar (Wim Verhoog), contrabas (Kees Wulffraat), piano, accordeon, en charango (Mattie Poels), percussie (Harm Stoel) en een immer enthousiast publiek.