zo 24 september | Tijd: 15:00 - 17:00

BlueSox speelt een pittige pot frisse blues 

Op zondagmiddag 24 september is in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel om 15.00 uur een optreden van BlueSox. De band speelt een opzwepende mix van blues en rhythm & blues gebaseerd op shuffles en boogies. De band speelt sterk eigen werk en songs geïnspireerd door de Texas blues scene en West Coast blues met een hoofdrol voor geweldig harmonicaspel, ofwel gewoon een pittige pot frisse blues. De toegang tot het optreden is gratis.

De band bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. De afgelopen tijd heeft de band succesvolle optredens verzorgd bij o.a. bluesfestival Blues & Roots in Brühl (Duitsland) en deelde het podium met o.a. Erick Steckel (USA) en Sean Webster (UK). BlueSox heeft ook gespeeld in de after party van Johan Derksen’s ‘Keeping the Blues Alive’ tour. BlueSox is een graag geziene gast op festivals als Bluesroute Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes, Bluesfestival Delft, Bluesfestival Tolkamer, Paasblues Asten, Bluestocht Nieuwkoop, Blues Express Alkmaar en bluesclubs als The Blues Connection. En hoeveel de mannen er ook van houden om op de grotere evenementen te spelen, ze zijn meer dan blij als ze de lokale kroeg om de hoek kunnen opvrolijken met live muziek.

BlueSox bestaat uit gitarist/zanger Cor Paridaans, (man met de ideeën voor de eigen nummers), mondharmonicaspeler/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner. Cor en Ruurd zijn zich ervan bewust dat in een op grooves en ritme gebaseerde band als BlueSox bas en drums van het van het grootste belang zijn. BlueSox krijgt bezoekers makkelijk aan het swingen, drie sets lang samen met de band aan de boogie!

BlueSox op YouTube: https://youtu.be/PDxxpVMys74