za 30 maart | Tijd: 21:00

Birdie Seven

Birdie Seven (opgericht in 1977) is een unieke amateur Jazzband, normaal gezien, bestaande uit 7 enthousiaste muzikanten en vrienden van elkaar, die ernaar streven een zo’n hoog mogelijk niveau te bereiken in de diverse Jazz stijlen. Zo spelen zij veel vanuit de American Songbook, bebop, mainstream, maar zeer zeker ook de traditionele oudere jazz stijl. Voor een ieder wat wils en lekker in het gehoor liggende muziek.

Recentelijk heeft de drummer, na ruim 40 jaar lid te zijn geweest, afscheid genomen van de band en wordt er druk gezocht naar een vervanger. En daarmee heeft Birdie Seven een verrassing voor u, want tot die tijd mogen zij het doen met een invaller. En wat voor een! Frits Landesbergen, bij de kenners onder u, alom bekend op zowel drums als op vibrafoon. De vibrafoon laat hij deze keer thuis. Frits is onder andere bekend als drummer van de Dutch Swing College Band (opgericht 5 Mei 1945 en het langst bestaande professionele traditionele jazzorkest ter wereld) en ook van vele andere orkesten met nationale en internationale jazzhelden.“

Een paar bekende namen: Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, het Rosenberg Trio en het Metropole Orkest en het trio van Monty Alexander. Hij staat op meer dan 120 Cd’s, is arrangeur (ook voor Birdie Seven) en docent aan het conservatorium.