vr 5 oktober | Tijd: 20:30 - 23:00

Luistercafe: The Lau/The Scene

Luistercafé over Thé Lau

In zaal De Apotheek in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 5 oktober een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat zanger, componist, muzikant en schrijver Thé Lau, bekend van The Scene. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

De muziek op de avond wordt verzorgd door Henri Groenewold. Hij speelt akoestische versies van de liedjes van Thé Lau. Speciale gast is Emilie Blom van Assendelft. Zij speelde bijna dertig als bassist bij The Scene. Met haar is een gesprek over het leven en werk van Thé Lau.

Thé Lau overleed in 2015 op 62-jarige leeftijd. Hij was toen al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Met The Scene scoorde hij hits als Iedereen is van de wereld, Blauw en Rigoreus. Behalve zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk en Juliette. Ook was hij lid van Neerlands Hoop Express

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 2 november. Centraal staat dan bluesman Robert Johnson.

 

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin