vr 7 december | Tijd: 20:30 - 23:00

Luistercafe: Lou Reed

Luistercafé over Lou Reed

In zaal De Apotheek in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 7 december weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat zanger-gitarist Lou Reed. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Lou Reed was in de jaren zestig zanger en gitarist van het legendarische The Velvet Underground, waarvan kunstenaar Andy Warhol de manager was. Nadat die band wegens gebrek aan succes uit elkaar viel, begon hij begin jaren zeventig aan een lange solo-carrière. Bekende nummers van zijn hand zijn onder meer Walk on the Wild Side en Perfect Day.

De muziek op de avond wordt verzorgd door The Blue Mask. Deze band, vernoemd naar een album van Lou Reed uit 1982, speelt nummers van The Velvet Underground en Lou Reed. Een gesprek is er met Peter Bruyn. Hij schrijft onder meer voor popmagazine Lust For Life en bracht vorig jaar het boek ‘De plaat die rock volwassen maakte’ over de plaat The Velvet Underground & Nico uit 1967 die wordt gezien als een mijlpaal in de popmuziek.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 4 januari. Centraal staat dan Edith Piaf.

 

 

Vraag familie, vrienden of bekende mee. Deel dit event.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tags: